Символи ліцею

Символами нашого ліцею є Докладніше...


 


Екскурсія по школі

Екскурсія школою Докладніше...

 

Наші досягнення

Цьогорічними призерами міських олімпіад стали Докладніше...

Режим роботи

Режим роботи Докладніше...

PDFPrint

У 1963 році місто розбудовується, квітне. Будують школи. На вулиці Косовського (зараз Проскурівського підпілля) виросло приміщення школи № 17.

Учні старших класів (9-10-11) з 16, 5 і 15 шкіл переходять у нову школу, де навчання ведеться за профілями. Старших класів багато, вони усі різнопрофільні. В такому режимі школа працювала 3 роки.

З 1966 р. школа стає загальноосвітньою, набираються початкові і середні класи, перевагу надано фізико-математичному та хіміко-біологічному циклам предметів. Це стає традицією.

В різний час школу очолювали Сидоренко Олександр Харитонович, Лозовий Степан Микитович, Лазарко Мирослав Федорович, Ковальчук Павло Васильович, Скіц Іван Олександрович, Войналович Валентина Михайлівна, Бобровнік Світлана Миколаївна, Андрієнко Людмила Степанівна.

Заступниками по навчально-виховній роботі працювали Баранова Ніна Семенівна, Івлєва Віра Григорівна, Кузнєцова Раїса Іванівна, Зазуліна Людмила Василівна.

Позакласну роботу організовували Козлова Людмила Гнатівна, Томусяк Вікторія Вікентіївна, Кравцова Євгенія Іванівна, Павлова Ніна Львівна, Теренова Наталя Миколаївна, Левандовська Ліна Іванівна, Морозова тамара Миколаївна, Чернова Тетяна Григорівна.

За ці роки школа стає відомою у місті, області, в Україні. Тому що у всі часи її учні очолюють списки переможців конкурсів різних рівнів.

Йдуть роки, міняється світ. Переміни прийшли і в СШ № 17. Рішенням Хмельницької міської Ради (№392, від 25.10.1993р.) на базі загальноосвітньої школи № 17 міста Хмельницького, яка мала профільні фізико-математичні класи, створюється Ліцей із загальноосвітніми класами № 17. В перші роки ліцей мав 2 традиційні профілі: фізико-математичний і хіміко-біологічний. Відповідно до спеціальностей, які обирають випускники школи, були створені економічний (1995) і гуманітарний (1996), які у 1999 році відповідно до Положення про ліцей було перетворено на профіль прикладної лінгвістики. На сьогодні в ліцеї існує така структура: - початкова школа (1-4класи); - середня школа (5-7 класи); - ліцей (8-11 класи). Для вступу в ліцей учні складають вступні профільні іспити. Успішність по ліцею складає 100%, якість знань 88%. Навчально-виховний процес забезпечую біля 80 вчителів, які мають вищу освіту (98,5%), решта – середню спеціальну. Серед вчителів: 60 мають вищу кваліфікаційну категорію, 22 з них - методисти, 25 – старші вчителі. Вчителі ліцею Андрієнко Людмила Степанівна і вчитель початкових класів Єсюніна Віра Степанівна є заслуженими вчителями України. В ліцеї 23 сумісники, серед них 2 доктори наук, 10 кандидатів, які є науковими консультантами, ведуть спецкурси, курси за вибором, факультативи, допомагаючи учням орієнтуватись у складному світі сучасної науки. Ліцей входить у комплекс з Технологічним університетом “Поділля”, підтримує зв’язки з Донецьким технічним університетом, Львівським держуніверситетом, Харківським аерокосмічним університетом, з цілим рядом навчальних закладів І-ІІ рівню акредитації. Щороку в ліцеї працює близько 20 факультативів, 40 курсів за вибором, 30 спецкурсів. Ліцеїсти щорічно досягають блискучих результатів на різних рівнях Всеукраїнських предметних олімпіад. Не один рік у ліцеї працює відділення Малої академії наук (ліцейне наукове товариство “Евріка”), в його секціях займаються біля 100 учнів. З 1996 року учні ліцею працюють у регіональному відділенні Всеукраїнського молодіжного аерокосмічного об’єднання “Сузір’я”. За цей період стали Лауреатами конкурсів у Дніпропетровську, а обласна команда, яку складали тільки ліцеїсти, у 1999 році посіла перше місце на міжнародному колоквіумі “Космос. Людина. Духовність” в м.Ужгороді. Сьогодні ліцей має свій чотириколірний прапор, що символізує профілі навчання, емблему, гімн. Кожного року в День посв’яти у ліцеїсти восьмикласники урочисто проголошують слова Клятви ліцеїста. У 2000р. учні ліцею отримали можливість доступу до всесвітньої мережі Інтернет. В цьому ж році випускником Козко С.В. був створений перший сайт ліцею.

2011 року колектив ліцею отримав Диплом міністерства освіти і науки, молоді і спорту України «За особливі заслуги в розвитку освіти України». Досвід роботи ліцею занесено до книги «Флагмани освіти України-2011», за що колектив ліцею було відзначено спеціальною нагородою «Кришталева сова».

Закладом підписано ряд угод з Академією педагогічних наук України про створення на базі ліцею експериментального майданчика. Досвід роботи директора ліцею був презентований на Всеукраїнській конференції Національної академії педагогічних наук України 1 грудня 2011 року під головуванням її президента Василя Кременя.

У 2012 році колектив Хмельницького ліцею № 17 отримав диплом ІІІ ступеню та бронзову медаль ІІІ Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» в номінації «Інноваційні технології виявлення, навчання і підтримки  розвитку обдарованої молоді». За результатами виставки Бейдерман Б.В. було нагороджено Почесною грамотою «За плідну організаторську діяльність з підвищення якості національної освіти» за підписами міністра освіти і науки, молоді і спорту України Д.Табачника та президента НАПНУ В.Кременя.

Під керівництвом директора Б.Бейдерман  покращено матеріально-технічну базу,  створено належні умови для здобуття учнями якісної освіти. У 2009 - 2011 роках ліцей виборював  призові місця місця в міському конкурсі на кращий благоустрій території.

За результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2013 року ліцей посів І місце серед шкіл Хмельницької області. У цьому ж році Хмельницький ліцей №17 було нагороджено премією «ЗОЛОТА ФОРТУНА».

З 2016-2017 навчального року Хмельницький ліцей №17 очолив директор кандидат економічних наук Пірог Вадим Валентинович.

До головної

Що про нас кажуть

Ліцей - це не тільки потужний навчальний заклад, але й школа життя. Щиро рада, що моє навчання відбулося саме у ліцеї!

Ірина, 20 років, студентка 4-го курсу Хмельницкого національного університету.

Контакти

Ліцей №17

Старша школа: 
29013, м.Хмельницький, вул. Проскурівського підпілля, 89
Тел.: (0382) 65-62-07

Молодша школа:
29013, м.Хмельницький, вул. Театральна, 5
Тел.: (0382) 70-28-81